На Харківщині знов обстріли 1 жовтня: є поранені

Одна жінка отримала поранення внаслідок ворожого обстрілу.

Через обстріли ворожими військами РФ горів агропромисловий об’єкт і багатоквартирний будинок на Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, протягом доби з 30 вересня на 1 жовтня російські збройні формування продовжували обстріли мирного населення прилеглих до кордону з РФ та лінії зіткнення територій Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів Харківської області.

Рашистами були обстріляні райони населених пунктів: Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка, Вільхуватка, Дворічна та інші. Через влучання боєприпасів сталися пожежі на агропромисловому об‘єкті та в багатоквартирному будинку.

"За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 2 людей: в Ізюмському районі поранення отримала жінка 53 років, в Харківському – на розтяжці підірвався чоловік 39 років", – написав очільник області.

Гуманітарне розмінування звільнених територій Харківщини триває. За добу знищено 816 ворожих боєприпасів. Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 63 залучення, обстежено та очищено територію загальною площею понад 20 га. Основні зусилля піротехнічних підрозділів направлені на об’єктах критичної інфраструктури, розмінування водо-, газо-, тепло-, електро- мереж з метою їх відновлення у Харківському, Ізюмському та Чугуївському районах області. Так, піротехніки за минулий день повністю обстежили понад 3 км автомобільних доріг, близько 4 км ліній електропередач та 10 км газопроводів.

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Від початку деокупації Харківщини було обстежено 600 гектарів території і 116 кілометрівавтомобільних дорігПерший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, що на деокупованій території Харківської області продовжують працювати розрахунки піротехніків ДСНС і вибухотехніків Нацполіції. У першу чергу фахівці забезпечують можливості для відновлення електропостачання, зв'язку та для роботи інших об’єктів критичної інфраструктури.

Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення прес-центру МВС. За словами чиновника, це завдання є першочерговим.

“За минулу добу перевірено майже 11 гектарів території, майже чотири кілометри автомобільних доріг. Було виявлено і знешкоджено близько 600 вибухонебезпечних предметів”, - повідомив Євгеній Єнін.  Перший заступник міністра розповів, що від початку деокупації, від 8 вересня, фахівці обстежили 600 гектарів території і 116 кілометрів автомобільних доріг. Розміновували майже 40 кілометрів ліній електропередач, майже 50 кілометрів газогонів. Всього фахівці виявили і знешкодили 11,5 тисяч вибухонебезпечних предметів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися