У Харкові проаналізували ціни на крупи: дефіциту у місті немає

Аналізували ціни у торговельних мережах міста.

У закладах торгівлі Харкова відсутній дефіцит на основні групи продуктів харчування, зокрема, у супермаркетах та магазинах наявний досить широкий асортимент круп. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, оскільки крупи становлять значну частину раціону харків’ян, було проаналізовано їх наявність, асортимент та ціни на крупи у відомих торговельних мережах міста: "Клас", "Рост", "Посад", "АТБ-маркет", "Восторг" та "Сільпо".

У продажу наявні всі види круп – гречана, рисова, вівсяна, пшенична, манна та ін. Вартість кожного виду цієї продукції різниться та залежить від торгової марки, виду пакування, обробки продукції тощо. Крім того, на товари власних торгових марок супермаркетів ціни зазвичай нижчі.

Станом на 1 жовтня 2022 року, ціни на гречку в середньому становлять 86,3 грн. за кг, рис шліфований – 65,9 грн., пшоно – 24,3 грн., вівсянку плющену – 47,6 грн., булгур – 85,1 грн., пшеничну крупу – 26,3 грн., манку – 20,3 грн.

За інформацією департаменту, найбільша розбіжність показників присутня на гречану (від 75,2 до 102 грн за кг) та вівсяну (від 27 до 70 грн за кг) крупи. Вартість інших видів круп у різних мережах відрізняється несуттєво.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В умовах війни Росії проти України жнива відбуваються у 5районах Харківської області. У Харківському та Богодухівському районах аграрії зібрали 5 тис. тонн кукурудзи з 1 тис. га. Середня врожайність - 49 ц/га. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації. 

Також у Харківській області сільськогосподарські підприємства розпочали збір технічних культур. Аграрії намолотили соняшника 53 тис. тонн з площі 25 тис. га, а сої – 4 тис. тонн з площі 2 тис. га. У Харківській ОВА повідомили, що завершено збір озимого ріпаку. Було намолочено 24 тис. тонн культури при середній урожайності 24 ц/га. 

На полях Харківщини вдалось вивсети 234 комбайни та для перевезення зерна задіяли 401 одиницю транспортних засобів. У Харківській ОВА нагадали, що через війну жнива проводять у 5 районах Харківської області: Богодухівському, Лозівському, Красноградському, частинах Чугуївського та Харківського. 

Загалом аграрії Харківщини зібрали понад 1 млн 236 тис. тонн зерна зернових та зернобобових культур на площі 332 тис. га. Середня врожайність становить 37 ц/га.  Відомо, що під урожай 2023 року на площі 225 тис. га аграрії Харківської області планують посіяти на зерно озимі культури. Наразі уже посіяли озиму пшеницю на площі 28 тис. га - 17% від запланованих площ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися