Війська РФ розстріляли колону цивільних: серед загиблих є діти

На Харківщини виявили розстріляну колону цивільного тарнспорту

На автодорозі між окупованим Сватовим Луганської області та деокупованим Куп'янськом у Харківській області наприкінці вересня російській військові розстріляли колону цивільних автомобілів. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення поліції Харківської області.

У силовій структурі повідомили, що за попередніми даними, загинуло 24 особи, серед яких 13 дітей. Однак остаточна кількість жертв ще встановлюється.

“Декілька осіб змогли врятуватися. Зараз вони дають свідчення слідчим”, - повідомили в поліції Харківськоїх області.

Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 - порушення законів та звичаїв війни - Кримінального кодексу України. 

Відповідно до статті покарання за злочин передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Харківській області, процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 1 жовтня російські військовослужбовці продовжували тероризувати жителів Харківської області. Росіяни обстріляли населені пункти, прилеглі до кордону з РФ та лінії зіткнення територій Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів Харківської області. Ворог обстріляв райони населених пунктів: Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка, Вільхуватка, Дворічна та інші.

Через влучання боєприпасів сталися пожежі на агропромисловому об‘єкті та в багатоквартирному будинку. Начальник Харківської обласної військової адміністрації повідомив, що з пораненнями госпіталізували дві людини: в Ізюмському районі поранили жінку 53 років, в Харківському – на розтяжці підірвався чоловік 39 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися