Ворог продовжує обстрілювати Харківщину: є поранені

У Харківській області триває розслідування розстрілу російськими військовими колони цивільного транспорту

Станом на 2 жовтня російські військові продовжують обстрілювати Харківську область. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Минулої доби під ударом опинилися населені пункти, прилеглі до кордону з РФ та на лінії зіткнення. Обстрілювали місто Куп'янськ та населені пункти Куп'янського району, місто Вовчанськ та село Гатище Чугуївського району.

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги розповіли, що протягом доби в Куп'янському районі з пораненням госпіталізували 71-річну жінку.

“Триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинуло 24 людини, в тому числі 13 дітей та вагітна жінка”, - повідомив керівник ХОВА.

Також на території Харківської області продовжується гуманітарне розмінування. Піротехніки за добу знешкодили 704 вибухонебезпечних предмети.

До того ж, на лінії зіткнення точаться бої. Російські військові вчинили спробу наступу на Козачу Лопань, але під вогнем українських захисників відійшли з втратами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наприкінці вересня російській військові розстріляли колону цивільних автомобілів. Колону виявили між окупованим Сватовим, що на Луганщині, та деокупованим Куп'янськом на Харківщині. У поліції Харківської області розповіли, що кільком людям вдалося врятуватися від розстрілу, вони дають свідчення. 

Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 - порушення законів та звичаїв війни - Кримінального кодексу України.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися