Як передати посилку на деокуповану територію

Послуга передачі посилок безкоштовна

На деокупованих територіях поступово відновлюють нормальні умови життя. Однак, ще не у всіх населених пунктах налагоджена логістика і люди часто не можуть купити найнеобхідніше. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Допомогти, приміром, родичам, друзям чи знайомим, які проживають на щойно звільненій території, можна, надіславши посилку з необхідними речами. 

“Один з дієвих варіантів - звернутися до волонтерської організації, яка сформує гуманітарну допомогу для ваших рідних, або передасть зібрану вами посилку безпосередньо із рук у руки”, - повідомили у відомстві.

Ознайомитися детально з варіантами передачі гуманітарної допомоги родичам чи близьким на щойно деокуповані території можна в інфографіці.

pictureУ міністерстві звернули увагу на те, що ця послуга є абсолютно безкоштовною. Якщо при передачі гуманітарної допомоги на деокуповану територію у людини вимагають гроші, тоді потрібно зателефонувати за вказаними у інфографіці номерами телефонів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що нові правила в’їзду та виїзду з Балаклійської громади почали діяти у суботу, 1 жовтня. Для того, щоб виїхати чи в’їхати на територію громади достатньо паспорта громадянина України.

Повідомлялося, що з 28 вересня на деокуповані території Харківської області почали пропускати тільки при наявності відповідних перепусток. Це правило, найперше, стосується волонтерської діяльності. Отримати відповідний документ можна в Єдиному координаційному гуманітарному центрі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися