В Ізюмі затримали колаборанта, який співпрацював з військовими РФ

Чоловік під час окупації населеного пункту працював у псевдополіції

В Ізюмі затримали та взяли під варту 38-річного чоловіка, який під час окупації Харківщини погодився співпрацювати з російськими військовими. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної прокуратури. 

Колаборанту повідомили про підозру за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування встановило, що у середині червня цього року чоловік почав співпрацювати з російськими військовими під час окупації м. Ізюм. “Він обійняв посаду так званого “поліцейського патрульно-постової служби” в "Ізюмському районному управлінні поліції", що створили окупанти”, - повідомили у прокуратурі. 

В обов’язки колаборанта входила охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу. Колаборант працював за наступним графіком роботи - з 9 години до 17 години протягом робочого тижня та у період з 9 до 14 години у вихідні.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України в Ізюмі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованій території Харківської області правоохоронці продовжують виявляти людей, які співпрацювали з російськими окупантами. Приміром затримали двох чоловіків, які працювали у так званій "народної міліції" в Куп’янську. За даними слідства, з березня по червень 2022 року представники РФ створили в окупованому ними Куп’янську так звану "народну міліцію". Двоє місцевих мешканців добровільно вступили до лав псевдоправоохоронного органу та на початку липня працювали "патрульними".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися