Самосуд чи вбили росіяни: знайдено перевізника розстріляної колони під Куп'янськом

Перевізник організував виїзд за великі гроші.

Перевізника, який організував виїзд людей із окупованого Куп'янська колоною, було знайдено вбитим. Колону також розстріляли росіяни. Є припущення, що над перевізником самосуд влаштували родичі загиблих. Таку версію озвучив у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Наразі, за дуже попередньою інформацією правоохоронних органів, це вивезення було організоване місцевим перевізником за великі кошти. Одне місце, за нашими даними, обійшлося у шість тисяч гривень. Цю колону розстріляли, попередньо, з кулемета, встановленого на БТР, і після того, щоб приховати сліди злочину, росіяни підпалили транспорт", - сказав голова ОВА.

За словами голови області, перевізника було вбито наступного дня. Він озвучив версію, що або над чоловіком вчинили самосуд родичі загиблих, або його вбили самі російські військові. Оскільки частина Куп'янська на той час була ще окупована.

"Істини поки що немає. Встановлюватимемо і чекатимемо рішення правоохоронних органів", – сказав Олег Синєгубов.

Він також підкреслив, що експертизою будуть встановлені остаточні причини смертей, а також ідентифіковані особи жертв, оскільки тіла сильно пошкоджені.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Війська РФ розстріляли колону цивільних : серед загиблих є діти. На Харківщині виявили розстріляну колону цивільного транспорту.

На автодорозі між окупованим Сватовим Луганської області та декупованим Куп'янськом у Харківській області наприкінці вересня військові Російської Федерації розстріляли колону цивільних автомобілів. У поліції повідомили, що за попередньою інформацією, загинули 24 особи, серед яких 13 дітей. Проте остаточна кількість жертв встановлюється. "Декілька людей змогли врятуватися. Наразі вони дають свідчення слідчим”, - повідомили у поліції Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися