Сім місяців без світла: у селах Прелесне та Слобідське відновили електропостачання

Енергетики повернули світло у населені пункти, де електропостачання не було з перший днів війни

Фахівці Липецького району електричних мереж АТ "Харківобленерго" відремонтували та відновили електропостачання у селах Прелесне та Слобідське Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

У компанії розповіли, що електропостачання у цих населених пунктах не було з кінця лютого. І хоча навесні ці села звільнили з російської окупації, через бойові дії спеціалісти не мали можливості відновити мережі раніше.

У цьому районі замінили опори та проводи. Заживили скважину у с. Степанки, с. Прелесне та с. Слобідське. “Відновлення електропостачання тривало близько місяця. Ми бачимо, що люди повертаються туди, де з'являється світло, тому можемо напевно сказати: нам є для кого працювати", - зазначили в компанії.

У Липецькому РЕМ розповіли, що фахівці працюють над відновленням електропостачання у с. Кутузівка. Частину села буде заживлено вже цього тижня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти харківських газових служб у рамках підготовки об'єктів критичної інфраструктури до стабільної роботи в опалювальний період комплексно обстежили майже 3000 км газових мереж Харкова та області.

Газовики продовжують відновлювати критичну інфраструктуру області після деокупації населених пунктів Харківщини. А також усувати пошкодження  газових мереж у найпостраждаліших районах Харкова.

Наразі спеціалісти відбудовують газові мережі одночасно у близько 15 деокупованих населених пунктах. У Харкові масштабні ремонтні роботи проводять у центрі міста, на Салтівці та у П‘ятихатках.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися