Обстріл Харківщини 7 жовтня: росіяни поранили вісім людей

Сталася пожежа на території меблевого цеху.

Протягом доби з 6 на 7 жовтня рашистські окупанти наносили удари по Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському районах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Унаслідок обстрілів у Куп’янську виникла пожежа на території меблевого цеху.

За повідомленням ГУ ДСНС України у Харківській області, пожежа виникла у виробничій будівлі близько 18:30 внаслідок обстрілу м. Куп'янська. Площа пожежі склала 900 кв.м. На місці події працювали 2 оперативних підрозділи ДСНС. О 20:20 пожежу ліквідували.

Протягом доби медики обласного Центру екстреної медичної допомоги госпіталізували 2 людей в Куп‘янському районі, 4 - в Ізюмському та 2 людини у Вовчанську, Чугуївського району. Усі постраждалі в середньому стані.

picture

picture

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Оскільки у звільнених населених пунктах ще повністю не відновлена критична інфраструктура та тривають постійні обстріли, мешканців Харківщини закликають евакуюватися дозими. Також у багатьох мешканців області зруйновано будинки, а тимчасові притулки не призначені для холодів.

На сьогоднішній день переселенців із зони бойових дій приймають у Хмельницькому, Житомирі, а також інших містах та селах центральної та західної України. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, інформують "Коментарі. Харків".

Вона наголосила, що, наприклад, жителі Харківської області бояться їхати далеко і практично всі евакуюються до обласного центру – до Харкова, де вже зараз не вистачає місць у гуртожитках вищих навчальних закладів.

"Коли ми говоримо про тих, хто їде з Ізюму, Куп'янська, Вовчанська, вони зазвичай їдуть до Харкова. Але у Харкові теж не вистачає вже приміщень. Ми пропонуємо людям їхати далі. Це Хмельницький, Житомир. Ми маємо домовленості з регіонами центральної та західної України, куди ми привеземо людей", — сказала Верещук.

Вона також зауважила, що людям не варто боятися, що вони залишаться на вулиці або їм доведеться самим шукати житло, всім евакуйованим допоможуть розміститись у безпечних регіонах. "Оренда дорога і люди дуже бояться, що залишаться взимку на вулиці. Цього не буде. Якщо вам пропонує ОВА, а ми, Мінреінтеграції, займаємося організацією цього, підіть, їдьте і ми вам допоможемо. Якщо ви бачите, що не можете впоратися, телефонуйте мені, зателефонуйте на 15-48. Ми нікому не відмовимо. Усім допоможемо", - наголосила Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися