У Харкові розмістили більше 800 жителів з деокупованих територій області

Людям, які втратили домівку, надали кімнати у гуртожитках міста.

Більше 800 людей, що прибули до Харкова зі звільнених від окупантів територій, отримали тимчасовий притулок у гуртожитках міста. Про це сьогодні, 7 жовтня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Дуже багато людей приїжджає з деокупованих населених пунктів, бо там зовсім нічого не залишилося. Російські агресори так "звільнили" ці території, що розвалили абсолютно все житло та інфраструктуру. Людям просто нема де жити", - зазначив мер Харкова.

Ігор Терехов підкреслив, що постраждалих людей забезпечують житлом, а також надають необхідну психологічну допомогу. Крім того, багато хто з них уже влаштувався на роботу на комунальні підприємства міста.

"Люди постійно знаходилися у підвальних приміщеннях, їм не було чого їсти. Коли вони приїхали до Харкова, ми забезпечили їх житлом. Загалом у гуртожитках розмістили 816 осіб. Зараз вони знаходяться у нормальних умовах. Крім того, багато хто виїхав на Західну Україну. До них потрібно дуже уважно ставитися, бо їхній емоційний стан дуже тяжкий", - повідомив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На сьогоднішнійдень переселенців із зони бойових дій приймають у Хмельницькому, Житомирі, а також інших містах та селах центральної та західної України. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, інформують "Коментарі. Харків".

Вона наголосила, що, наприклад, жителі Харківської області бояться їхати далеко і практично всі евакуюються до обласного центру – до Харкова, де вже зараз не вистачає місць у гуртожитках вищих навчальних закладів. "Коли ми говоримо про тих, хто їде з Ізюму, Куп'янська, Вовчанська, вони зазвичай їдуть до Харкова. Але у Харкові теж не вистачає вже приміщень. Ми пропонуємо людям їхати далі. Це Хмельницький, Житомир. Ми маємо домовленості з регіонами центральної та західної України, куди ми привеземо людей", — сказала Верещук.

Вона також зауважила, що людям не варто боятися, що вони залишаться на вулиці або їм доведеться самим шукати житло, всім евакуйованим допоможуть розміститись у безпечних регіонах. "Оренда дорога і люди дуже бояться, що залишаться взимку на вулиці. Цього не буде. Якщо вам пропонує ОВА, а ми, Мінреінтеграції, займаємося організацією цього, підіть, їдьте і ми вам допоможемо. Якщо ви бачите, що не можете впоратися, телефонуйте мені, зателефонуйте на 15-48. Ми нікому не відмовимо. Усім допоможемо", - наголосила Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися