З Харківщини окупанти вивезли до російських таборів близько 150 дітей

Російські військові вивозили дітей під час окупації населених пунктів Харківської області.

Близько 150 дітей було вивезено до Російської Федерації з раніше окупованих населених пунктів Харківської області. Дітей окупанти вивозили до таборів у країну-агресора зі згоди батьків чи опікунів. Про це повідомила журналістам видання "Думка" заступниця голови Харківської ОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків".

"Дійсно, 25 людей із Балаклії були вивезені у табір до російської федерації. У нас, на жаль, в усій Харківській області таких 11 громад, звідки дітей повивозили до російської федерації. Це 12 закладів, усього близько 150 дітей", - сказала Ковальська.

Вона повідомила, що зараз питанням повернення українських дітей із Росії займається міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

"Це не рівень ОДА, ми подали необхідні матеріали, ми подали цю кількість, громади подали навіть списки вчителів і дітей, яких повивозили. Зараз цим займається міністерство реінтеграції, пані Верещук, і безпосередньо уповноважений із прав людини", - сказала заступниця голови ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Діти зі звільнених територій Харківщини отримають психологічнудопомогу від ЮНІСЕФ. Спочатку проект з’явиться у Балаклії. Першим містом, де дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкриє пункт психологічної допомоги дітям, стане Балаклія.

Згодом проєкт планують поширити також на Ізюм та Великий Бурлук. Таке рішення було прийнято в результаті зустрічі начальника ОВА Олега Синєгубова та представників ЮНІСЕФ, повідомляють "Коментарі. Харків".

Цього тижня уповноважені особи Фонду разом із керівництвом Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА відвідали Балаклійську громаду.

"ЮНІСЕФ планує розгорнути в Балаклії намет із ігровою зоною, де психологи працюватимуть із дітьми, які опинилися у скруті під час окупації. Спочатку вони приїдуть зі своїм персоналом для того, щоб навчити і згодом залучити до цієї роботи наших лікарів первинної ланки та дитячої поліклініки", - розповів директор Департаменту Максим Хаустов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися