Чергове звірство росіян на Харківщині: у погребі розстріляли чотирьох цивільних

Російські військові розстріляли цивільних у погребі, там знайшли гільзи від автомату

Прокурори зафіксували чергове звірство військових РФ на Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За попередніми даними, у середині вересня у смт Куп’янськ-Вузловий російські військові розстріляли чотирьох мирних мешканців у погребі домоволодіння. Серед жертв виявили 73-річну власницю будинку та сусідську родину: 71-річна жінка, її невістка та онук.

“Прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області та слідчі СБУ спільно з криміналістами поліції виявили вказані трупи з ознаками насильницької смерті. У всіх — кульові поранення в області грудної клітини та голови”, - йдеться у повідомленні Харківської обласної прокуратури. 

Також під час огляду ймовірного місця злочину було виявлено гільзи від автомату Калашникова.

Загиблих поховали родичі та сусіди на території їх домоволодінь. Наразі тіла направили на проведення судово-медичної експертизи. 

Слідчі дії проводились у рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині протягом минулої доби, станом на ранок 9 жовтня, російській військові обстрілювали з артилерії Вовчанськ. Під ворожий удар також попали населені пункти у Куп’янському, Харківському, Богодухівському та Ізюмському районах.

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що протягом доби госпіталізували трьох людей: у Вовчанську 32-річного чоловіка, у Дворічанській громаді 59-річну жінку. У Дергачівській громаді 39-річний чоловік наступив на міну - його також госпіталізували.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися