Відновлювальні роботи на Харківщині тривають: коли з'явиться світло

У результаті ворожої атаки Харків було повністю знеструмлено, частково енергопостачання у місті відновили

У понеділок, 10 жовтня, російській військові завдали 9 ударів ракетами С-300. Частину ракет збили сили ППО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

“На жаль, є значні пошкодження інфраструктурних об'єктів. Наразі уже відновлено електропостачання в Харкові та області на 40-50%. Орієнтовне повне завершення відновлювальних робіт – до кінця доби”, - розповів очільник ХОВА.

За його словами, в області, на деокупованих територіях Куп'янського, Ізюмського та Чугуївського районів, триває розмінування та відновлення критичної інфраструктури. “Робиться усе можливе, щоб і на цих територіях якнайшвидше поновилося електроживлення та водопостачання”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 10 жовтня, російській війська вчинили масований обстріл території України. Ворог бив по об'єктах критичної інфраструктури. Удару зазнала і критична інфраструктура Харківської області.

Через обстріли у деяких регіонах виникли перебої або повністю зникло електропостачання. Фахівці “Харківобленерго” звернулися до містян з проханням тимчасово скоротити енергоспоживання. У компанії повідомили, що у зв'язку з ракетними обстрілами та пошкодженням енергетичної інфраструктури місто Харків було заживлено за резервними схемами. Також у “Харківобленерго” попросили містян за можливості знизити споживання електричної енергії: не вмикати обігрівачі та інші потужні електроприлади. Це необхідно для запобігання перевантаження електромережі.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися