Вже 1600 будинків на звільнених територіях Харківщини з газом

Газопостачання підключили після розмінування усіх трас газопроводів.

Поступово підключають громади, що були деокуповані у Харківській області, до газопостачання : це населені пункти Чугуївського, Ізюмського, Харківського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Протягом двох днів фахівці “Харківгазу” підключили до енергоресурсу 1600 домівок.

Зокрема, після того, як вибухотехники  ДСНС розмінували траси газопроводу, а також коли газовики відремонтували газогін високого тиску, який пошкодили окупанти, розпочався пуск газу в домівки звільненого смт Чкаловське. У населеному пункті до газопостачання вже підключили 1400 будинків і квартир.

Ще один деокупований населений пункт Чугуївського району – село Стара Гнилиця – також знову з газом.

У Харківському районі пуско-налагоджувальні роботи тривають у Циркунах та Черкаських Тишках. У Липцях фахівці АТ "Харківгаз" продовжують відновлення інфраструктурних об‘єктів, знищених окупантами.

Після ремонтів газогонів в Ізюмському районі природний газ почав надходити в смт Савинці, деокуповане ЗСУ. Перші 20 будинків селища вже підключені до енергоресурсу.

Триває поетапна відбудова газових об‘єктів у місті Ізюм.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Піротехники ДСНСщодня розміновують до півтори тисячі боєприпасів на звільнених від окупантів територіях Харківщини. Ворожі російські війська використовували сучасні міни ПОМ-3. Встановлені також "розтяжки" та заборонені "міни-метелики". Про це на брифінгу розповів прес-офіцер ДСНС України Олександр Хорунжий, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, над розмінуванням Харківської області щодня працює зведений загін ДСНС, понад 200 людей. Більшість з них – вибухотехники. Вони заходять на деокуповані території одні з перших, тому що кожен об’єкт та шлях може бути нашпигований мінами.

"За нашими підрахунками, там мала бути певна кількість замінувань. Але вона перевищила усі наші розрахунки. Бо ворог замінував фактично усі об’єкти інфраструктури", – розповів Олександр Хорунжий.

Для відновлення постачання усіх критично необхідних ресурсів: електрики, води, газу – спершу працівники ДСНС мають розмінувати велику кількість об’єктів. На Харківщині з цією метою працюють найкращі піротехнічні підрозділи з усієї України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися