Полон, катівні та вбивство: на Харківщині вилучили тіла двох чоловіків

В Казачій Лопані поліція вилучила тіла загиблих з ознаками насильницької смерті.

На території селищного кладовища у смт Козача Лопань поховали двох чоловіків. Вони були закатовані та вбиті під час окупації населеного пункту. Наразі поліцейські вилучили тіла для проведення експертизи та слідчих дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Попередньо встановлено, що двоє чоловіків загинули у квітні 2022 року під час окупації населеного пункту. Люди були в полоні, де їх незаконно утримували російські окупанти.

На тілах чоловіків знайшли сліди катувань – наявні ушкодження кісток черепу, переломи щелепи та ребер. Їх особи встановлюються.

Для встановлення причин смерті, тіла загиблих, а також речові докази, зібрані на місці події,  направлені на судово-медичну експертизу.

Поліцейські ВП №3 ХРУП №3 разом з прокурорами Дергачівської окружної прокуратури провели  огляд місця події і задокументували черговий злочин РФ.

qwlIzsjLPZLPSDNQ29aAH6L_G.jpeg

LYgS7psIHB_58gXUcrqU2uStg.jpeg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Ізюмі затримали чоловіка, який вбив сина за часів окупації. "Народна міліція" затримувала його, а потім відпустила.

В ході сварки 50-річний чоловік спричинив смертельні тілесні ушкодження постраждалому. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Поліцейські Ізюмського районного управління поліції встановили, що злочин було скоєно під час окупації міста Ізюм. 14 травня близько 20:00 між 50-річним місцевим мешканцем та його сином виникла сварка. Зловмисник схопив зі столу ніж та наніс чоловіку кілька смертельних ударів. 30-річний постраждалий помер на місці.

Так звана "народна міліція Ізюма" затримала зловмисника, але через декілька днів відпустила його.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

11 жовтня зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися