Харків отримав потужні генератори від ЮНІСЕФ

Генератори отримав водоканал та лікарні міста.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив генератори для закладів охорони здоров’я та КП "Харківводоканал". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

КП "Харківводоканал" отримав два генератори потужністю 300 кВт. Крім того, один генератор на 40 кВт отримала Міська дитяча лікарня №5 і ще один на 75 кВт – Міська стоматологічна поліклініка №7. Загалом для закладів охорони здоров'я Харківського регіону ЮНІСЕФ передасть 12 генераторів.

_QzfPDtHFyxRyMWtavCsJEybC.jpg

Повідомляється, що потужності генераторів вистачить, щоб забезпечити електропостачання, а отже забезпечити безперебійне водо- та теплопостачання.

Наразі ворожі війська цинічно ведуть обстріли об’єктами критичної інфраструктури, тому генератори вкрай необхідні, щоб забезпечити комфортне життя жителів Харкова та області.

Мер Харкова Ігор Терехов подякував ЮНІСЕФ за підтримку та зазначив, що завдяки цьому обладнанню установи соціальної сфери будуть забезпечені електропостачанням та теплом навіть у разі надзвичайних ситуацій, поки енергетики та комунальні служби будуть ліквідовувати наслідки обстрілів та аварійних ситуацій.

"Завдяки ЮНІСЕФ генератор отримала стоматологічна поліклініка №7, яка обслуговує харків'ян у такі складні часи, та дитяча лікарня №5, де, зокрема, допомагають дітям із захворюваннями на епілепсію, ДЦП, з наслідками травм. Всі вони залишаються у Харкові зі своїми батьками та потребують нашої підтримки. Також два потужні генератори допомагатимуть у роботі нашому "Водоканалу", - наголосив мер Харкова.

Як повідомив заступник генерального директора – директор Департаменту збуту КП "Харківводоканал" Тарас Грущак, генератори встановлять на ключових насосних каналізаційних станціях у двох районах Харкова.

"Ці насосні станції обслуговують понад півмільйона харків'ян, а також промислові об'єкти. Завдяки генераторам, у разі відключення електроенергії через ворожу агресією, ці станції зможуть працювати тривалий час автономно. Таким чином, нам вдасться уникнути не тільки можливих серйозних аварій на каналізаційних мережах, а й техногенних катастроф", - підкреслив Тарас Грущак.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися