Харків’ян просять не втручатися самостійно в систему теплопостачання

У Харкові продовжують готувати мережі до запуску тепла.

Жителів Харкова просять не втручатися в систему теплопостачання своїх будинків, тому що це може спричинити аварійні ситуації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

Наразі у комунальному підприємстві продовжують передпускові операції та локалізують дефекти, які можуть виникати в процесі підвищення гідравлічних режимів та температури теплоносія.

Як повідомили у ХТМ, також запускаються в роботу додаткові котли, а джерела теплопостачання переводяться на зимову схему. Одночасно робітники продовжують обстежувати теплові магістралі для оперативного пошуку та усуненню втрат теплоносія.

"Ми просимо містян не втручатися в систему теплопостачання своїх будинків і не прискорювати пуск тепла в квартири за власним бажанням. Така самодіяльність може призвести до аварійних ситуацій та пошкодженню запірної арматури. Запуск тепла до будинків по всьому місту відбуватиметься за графіком, із врахуванням показників температури зовнішнього повітря. Особливу увагу у цьому опалювальному сезоні потрібно приділяти економії енергоресурсів і запобіганню "перетопів" в оселях харків'ян", – зазначили у Харківських тепломережах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив генератори для закладів охорони здоров’я та КП "Харківводоканал". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

КП "Харківводоканал" отримав два генератори потужністю 300 кВт. Крім того, один генератор на 40 кВт отримала Міська дитяча лікарня №5 і ще один на 75 кВт – Міська стоматологічна поліклініка №7. Загалом для закладів охорони здоров'я Харківського регіону ЮНІСЕФ передасть 12 генераторів.

Повідомляється, що потужності генераторів вистачить, щоб забезпечити електропостачання, а отже – забезпечити безперебійне водо- та теплопостачання.

Наразі ворожі війська цинічно ведуть обстріли об’єктами критичної інфраструктури, тому генератори вкрай необхідні, щоб забезпечити комфортне життя жителів Харкова та області.

Мер Харкова Ігор Терехов подякував ЮНІСЕФ за підтримку та зазначив, що завдяки цьому обладнанню установи соціальної сфери будуть забезпечені електропостачанням та теплом навіть у разі надзвичайних ситуацій, поки енергетики та комунальні служби будуть ліквідовувати наслідки обстрілів та аварійних ситуацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися