«Екстренка» Харківщини отримала «Золоту відмінність служби екстреної допомоги» у Берліні

Харків'яни отримали нагороди за високу якість послуг служби.

КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" взяли участь у Світовому конгресі екстреної медичної допомоги, де підприємство на чолі з директором Центру отримали нагороду за надання якісної медичної допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру у Фейсбуці.

З 15.10 до 19.10.2022 у Берліні проходить Всесвітній конгрес, в якому беруть участь фахівці екстреної медичної допомоги з 58 країн. Харківщина отримала золоту відзнаку для служби ЕМД.

Ідея цієї нагороди виникла у співробітників Angels та міжнародної групи експертів служби невідкладної медичної допомоги. На створеній платформі проводиться моніторинг якості догоспітальної допомоги, де відзначають тих, хто демонструє високу якість послуг служби.

Кращих визначають за такими критеріями: середній час, протягом якого служба має прибути місце події; служба має заздалегідь сповістити лікувальну установу про пацієнта; доставка пацієнта до профільного медичного закладу; комунікація з пацієнтом та інше.

Дії медичних працівників, які надають екстрену медичну допомогу і є першим контактом, відіграють вирішальну роль у лікуванні пацієнта.

На конгресі був присутній директор Центру Віктор Забашта, який отримав нагороду.

nySBARR9s1n9ShJ_flCIM7P2D.jpg

IG2OhL8uS8J3MFfe8SjCap1un.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині зараз працюють 34 бригади екстреної медичної допомоги, з яких 14 прийшли на посилення з обласного центру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію прес-служби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві розповіли, що базову медичну допомогу надають лікарі у медичних закладах Ізюма та Балаклії.

“У Балаклійській територіальній громаді відновили роботу команд центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Вони надають спеціалізовану амбулаторну допомогу на виїзді та організують стаціонарну допомогу на базі пристосованих приміщень поліклініки”, - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

На звільнених територіях Харківщини мережа медичних закладів має різний ступінь ушкоджень. Однак у відомстві запевнили, що вже напрацьовується алгоритм відновлення. Найближчим часом на деокупованих територіях планують розгорнути мобільний шпиталь. У ньому надаватиме пацієнтам медичні послуги первинного рівня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися