Взяли немовлят: у Харкові прийомна сім’я стала дитячим будинком сімейного типу

Сім’я виховує шестеро дітей.

19 жовтня у Харкові рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради створили четвертий дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Сім‘я Марії Чупініної взяла на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,ще у 2006 році.

Зараз, розуміючи, що з початку війни багато дітей залишилися без батьків, жінка звернулася до служби у справах дітей.

Вже у серпні в родині з‘явилася дівчинка Ганна, у вересні – Аліса, а вчора – Міланія і Дем‘ян. Тепер  у родині виховуватимуть шестеро дітей.

Крім того, від початку повномасштабної війни Марія Чупініна займається волонтерством.

Всього в Харкові чотири міських дитячих будинки сімейного типу, в них проживає 27 дітей, а у 23 прийомних сім‘ях виховуються 36 дітей.

8wI-VsacTDLv5eKGrk2E9VxlN.jpg

_x7d2k8V7U8_jLiUANNvW_kkA.jpg

A7XWeb4RowIs7fEGWMVIXTUZl.jpg

NF6TtgZN9GHyQ0S8yByW84-ul.jpg

LYS5Fkyn04bvnavY4EdN1lX_0.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Волонтери у Харкові допомагають ліквідувати наслідкиобстрілів та облаштовувати блокпости. Добровольці допомагають комунальникам та працівникам ДСНС на місцях "прильотів".

Після обстрілів ворожих російських військ у місті Харків працюють не лише комунальні служби і рятувальники, але й цю важку роботу допомагають їм робити волонтери.

Добровольці допомагають розбирати завали, прибирати сміття, ремонтувати будинки та майданчики, а також облаштувати блокпости з метою укріплення оборони міста Харкова.

Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства, з початку повномасштабного вторгнення волонтери допомагали виконували роботи на 448 локаціях загальною площею 205 га та зібрали 4,5 тис. куб. м сміття, облаштували більшість блокпостів у місті. Для цього було задіяно 1 947 волонтерів та 114 одиниць спецтехніки.

Крім того, з початку війни волонтери закрили 1,6 тис. вікон в об’єктах житлового фонду та соціальної інфраструктури міста. Зокрема, такі роботи виконали у 14 житлових будинках, 18 школах та восьми дитячих садках.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися