Поліція знайшла місце, звідки обстрілювали Харків та область

Харків, Циркуни, Руська Лозова обстрілювалися з позицій Липців.

Слідчі ГУ НП Харківської області знайшли місце, де базувалися російські військові та гатили по мирним містам та селам Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління главку поліції області Сергія Болвінова.

За повідомленням правоохоронців, Харківщина піддавалася обстрілам не лише з території РФ, а й з тимчасово окупованих населених пунктів області – зокрема одна з таких позицій знаходилася за Липцями, поруч з дамбою Трав’янського водосховища.

Як виявили слідчі, місце, звідки гатили по Харкову і області, а також штаб рашистських окупантів розташовувався в колишній базі відпочинку. У підвалах будинку проживали російські військові, там вилучені відбитки пальців, зразки ДНК та їх речі.

Сергій Болвінов зазначив, що після ідентифікації росіян результати будуть опубліковані в телеграм-каналі "Воєнні злочини в Харківській області".

У самому колишньому штабі рашистів знайшли більше 400 гільз 122мм калібру, ведуться слідчі дії.

5DRc9ErSMP-fFeIcUA-piEN5k.jpg

qbDXjHP9vUjkSnjwGSSKIe_vP.jpg

zSMXYppKqwlisUYtJja8Kfuxc.jpg

_kaAh3FGlYrlmXLmV5FAJhmPE.jpg

tSFLOfZ_7NDTCtmEY0VEFkO45.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Співробітники СБУпісля масштабного затримання бойовиків приватної військової компанії РФ провели допити полонених та отримали вичерпну доказову базу їхніх військових злочинів та звірств, які вони скоїли на тимчасово окупованій Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію спікера Управління СБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Так встановлено, що загарбники на території Ізюмського району проводили так звані "зачистки" місцевого населення та розшукували АТОвців. Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16-ї окремої бригади спеціального призначення російської гру, а ще двоє – найманці приватної військової компанії.

На початку вересня 2022 р. у смт. Борова, яку на той момент було захоплено російськими окупантами, ці найманці викрадали місцевих жителів, які брали участь в АТО. Як стало відомо, чоловіків, яких викрали, кидали у земляну яму, 3 метри завглибшки, не давали їсти та пити. Також з бранців знущалися, казали, що вб'ють, жорстоко били.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися