Директор місцевого водоканалу на Харківщині пішов на співпрацю з оккупантами

Також колаборант агітував колег працювати на злочинну владу.

Директор комунального підприємства "Куп’янський водоканал" під час захоплення міста російськими військовими, добровільно погодився співпрацювати з окупантами та очолив підприємство вже при злочинній владі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Використовуючи своє службове становище, "исполняющий обязанности директора" вже за вказівкою "керівництва" агітував колишніх співробітників КП працювати на ворога.

Також чоловік брав участь в усіх засіданнях та нарадах самопроголошеної влади окупованого міста.

Після звільнення м. Куп’янськ українськими військовими, правоохоронці викрили колаборанта.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури зраднику повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ДБР повідомилопро підозру колишнім правоохоронцям-зрадникам. Поліцейські під час окупації Вовчанська перейшли на бік окупанта, та стали виконувати накази злочинної влади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Так, встановлено, що тоді, коли російські війська захопили частину Харківщини, в тому числі і Вовчанськ, не всі правоохоронці відмовилися працювати на злочинців. Десять поліцейських пішли на службу, співпрацюючи з окупантами.

Колаборанти почали працювати в новостворених незаконних правоохоронних органів рашистів, здійснювали чергування на блок-постах, проводили обшуки у своїх колишніх колег та їхніх родичів. Зафіксовані факти "віджиму" речей у місцевих мешканців, тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися