8 місяців героїчного протистояння України: ситуація на Харківщині

Російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Харківської області, які знаходяться біля лінії зіткнення та кордону з Росією

Сьогодні виповнилося вісім місяців героїчного протистояння України повномасштабному збройному вторгненню Росії. Ворог продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

За словами начальника ХОВА протягом минулої доби, 23-24 жовтня, під обстрілами опинилися населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів Харківщини, які знаходяться біля лінії зіткнення та кордону з Росією.

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги розповіли, що за минулу добу не зафіксували випадки отримання поранень цивільним населенням. Однак у Харкові та Куп'янському районі до лікарів звернулися 3 чоловіків, що отримали поранення напередодні.

На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи з розмінування. За минулу добу фахівці ДСНС ліквідували ще 418 вибухонебезпечних предметів.

За словами Олега Синєгубова, російські війська намагалися штурмувати населені пункти Землянки та Чугунівка на лінії зіткнення, однак отримали відсіч українських військових та відступили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міжнародний благодійний фонд надасть допомогу у розмінуванні звільнених територій Харківщини. Мінреінтеграції звернулося за допомогою до The HALO Trust. У відомстві розповіли, що кілька днів тому представники фонду оглянули деокуповані території Харківщини, а саме Балаклійську та Чугуївську громади, та зафіксували обсяги робіт. Міжнародники розпочнуть зачистку та розмінування деокупованих територій вже з початку листопада. До процесу залучать 4 групи нетехнічного обстеження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися