Продовжувачі «Чмоні»: двоє колаборантів Харківщини стали «народними міліціянтами» при окупантах

Двох зрадників Ізюмщини затримали слідчі.

Чоловіки викликалися працювати на окупантів та стали прислужувати рашистам у "народній міліції". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію правоохоронців Харківщини.

Так, два чоловіка з Ізюма – 21-річний Данила та 44-річний Віталій співпрацювали з росіянами під час окупації – один з них працював в "ППС", простіше кажучи, охоронником, йому навіть довірили охорону речових доказів. Інший був водієм "опер групи". Він возив "поліцейських" за необхідними адресами, а також ремонтував службові автівки.

Віталій навіть встиг отримати зарплатню за 3 місяці – за його словами, 25 тисяч рублів. Данила стверджує, що за місяць роботи охоронником отримував в якості зарплатні гуманітарку.

Чоловікам не вдалося "піднятися" кар’єрною драбиною, тому що після деокупації міста, 24 жовтня їх було затримано, а також повідомлено їм про підозру по ч.7, ст.111-1 (Колабораційна діяльність).

Зрадникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Снимок.PNGСним1ок.PNG

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Троє чоловіків через свою необережність спричинили пожежу уквартирі. Рятувальники Харкова прибули на пожежу, яка трапилася у багатоповерхівці за адресою: в'їзд Фесенківський, 9.

Пожежа сталася о 21:35 через необережну поведінку під час куріння. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію главку ДСНС у Харківській області. Так, у квартирі на п’ятому поверсі 16-поверхівки загорілося ліжко та речі одного з мешканців квартири. Вся квартира була заповнена димом, через що чоловіки не могли самостійно вибратися з приміщення.

Пожежники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини озброїлися апаратами ГЗДС та відшукали в задимленій оселі трьох чоловіків 1954, 1967 та 1969 років народження. Людей негайно вивели на свіже повітря та надали допомогу. Після огляду медиками швидкої врятовані від подальшої госпіталізації відмовились.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися