У Харкові запустили ескалатори у метрополітені

Це не порушує загальний баланс енергоспоживання.

Сьогодні, 26 жовтня, у Харківському метрополітені запрацювали усі ескалатори у звичному режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Мер зазначив, що комунальники знайшли спосіб, як включити ескалатори, але при тому не порушити загальний баланс електроспоживання.

"Це не означає, що енергетична криза, яку нам створює російський агресор, подолана. Прошу вас - відповідально поставтеся до споживання електроенергії. Нам необхідно заощаджувати електрику. Заощаджувати вдома, на роботі, у місцях громадського користування, на виробництвах, у магазинах, на ринках", - звернувся міський голова до мешканців Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків'яни знизили споживання електроенергії майже на 20%. Через жорстку економію ситуація з електропостачанням в Харкові залишається стабільною. Про це 24 жовтня в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Мер повідомив, що незважаючи на обмеження споживання енергоресурсу, всі виробництва та об'єкти критичної інфраструктури міста продовжують працювати. Заходи щодо енергозбереження дозволили практично не відключати житловий фонд міста.

"Ми дуже економимо на інфраструктурі. Зокрема, на неглибоких станціях метро відключили ескалатори, зменшили освітлення станцій та збільшили інтервал руху громадського транспорту. Харків'яни з розумінням ставляться до цих незручностей. Головне зараз – це перемогти, вистояти, добити ворога, після чого все будемо відбудовувати", – наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися