Харківщина під вогнем російських військ: зведення за добу 28 жовтня

За минулу добу російські війська вели обстріли всією прикордонною територією Харківщини.

Протягом минулої доби з 27 на 28 жовтня збройні сили РФ продовжили обстріли населених пунктів Харківщини, що розташовані близько до лінії зіткнення та кордону з Росією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Зокрема з території держави-терористки обстрілювалися населені пункти Вільхуватка, Вовчанськ, Охрімівка і Стариця Чугуївського та Куп'янського районів. Крім того з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії окупанти вели обстріли районів населених пунктів Дружелюбівка та Петро-Іванівка в Ізюмському та Куп'янському районах.

За інформацією медиків, протягом доби цивільних, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів, не зафіксовано.

На звільнених територіях Харківщини триває розмінування. За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 247 вибухонебезпечних предметів. Пожеж внаслідок бойових дій також не зафіксовано.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

30-річниймешканець села Гороховатка, що на Харківщині, під час окупації населеного пункту російськими військовими, почав співпрацювати з загарбниками, за що піде під суд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Як з’ясувало слідство, під час окупації Ізюмщини, місцевий мешканець обрав для себе шлях співпраці з ворогами. Так, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про особливості села для забезпечення орієнтування та злагодженості дій російської армії на місцевості. Щоб окупанти почували себе безтурботно, підозрюваний систематично привозив їм продукти харчування.

Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їх подальшого пограбування військовослужбовцями РФ.

Крім того, підозрюваний, на вимогу представників країни-агресора, зібрав та надав їм адреси місць проживання військовослужбовців ЗСУ, членів територіальної оборони, проукраїнськи налаштованих мешканців села і старости Гороховатського старостату Борівської селищної ради, щоб окупанти забрали у нього ключі від приміщення старостату задля заволодіння комп’ютерною технікою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися