Прокуратура показала наслідки ракетного обстрілу Куп’янська: вирва завглибшки сім метрів

Куп’янськ продовжує потерпати від ворожих обстрілів.

Вночі 28 жовтня російські ворожі війська здійснили обстріл житлових кварталів Куп’янська. Прокуратура Харківської області опублікувала фото наслідків ракетного удару містом, повідомляють "Коментарі. Харків".

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Ворожа ракета влучила в землю поряд з житловим будинком, у результаті чого пошкоджено його вікна. Внаслідок ракетного удару утворилась вирва глибиною близько 7 метрів та шириною до 10 метрів. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Попередньо встановлено, що ЗС РФ обстріляли місто ракетами С-300.

У ході огляду місця події прокурори спільно зі слідчими поліції вилучили уламки боєприпасів та зібрали докази чергового злочину РФ.

sIpU7KElACRAHP4R15gJk2MQW.jpg

BOTU1HCJPRr6WelmbkDXE1nRD.jpg

d67sNOt6jTHHYs8vBYQk0VQ2n.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пожежники врятували з вогню чотирьох маленьких дітей. Всього на пожежі врятовано дев’ять людей.

Учора вдень, близько 14:42 на номер "Служби спасіння" надійшло повідомлення про пожежу у житловій дев’ятиповерхівці за адресою: м. Харків, вул. Героїв праці, 38. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України у Харківській області.

На виклик виїхали три оперативні відділення ДСНС на автоцистернах та пожежна автодрабина. Прибувши, рятувальники з’ясували, що на 4-му поверсі горить квартира і балкон, а поверхом вище ще один балкон. Загальна площа горіння складала біля 50 кв.м.

Крім того, спостерігалось сильне задимлення у квартирах на верхніх поверхах. Керівником гасіння пожежі негайно було прийняте рішення рятувати мешканців будинку від впливу токсичних продуктів горіння. Одночасно з цим подали пожежні стволи на ліквідацію вогню. Завдяки оперативним діям вогнеборців врятовано дев’ять людей, серед яких четверо дітей (2, 3, 4 та 6 років).

Одну жінку врятували з палаючої квартири за допомогою автодрабини, решту вивели на свіже повітря сходовою клітиною. О 15:18 пожежу вдалось локалізувати та о 16:07 повністю ліквідувати. За попередніми даними причиною її виникнення могло стати коротке замкнення електромережі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися