Приємна статистика: у Харків повертаються мешканці

За жовтень стало більше їздити людей у транспорті.

Харківським електротранспортом у жовтні скористувалося значно більше пасажирів, ніж минулого місяця. Така статистика говорить про те, що в місті побільшало людей.

Так, у жовтні харківський наземний електротранспорт перевіз понад 5,6 мільйона пасажирів. Загалом на 600 тисяч пасажирів більше, ніж у вересні, було перевезено у харківських трамваях та тролейбусах за 27 днів жовтня.

Так, тролейбуси перевезли 2,63 млн осіб, а трамваї - близько 3 млн.

3 907 655 пасажирів перевіз Харківський метрополітен за 27 днів жовтня.

Найбільше людей скористалися "підземкою" 25 жовтня - 174 244 особи.

Для порівняння, минулого місяця метрополітен перевіз пасажирів на один мільйон менше.

Збільшення пасажиропотоку говорить про те, що у місто почали повертатися місцеві мешканці, а також багато людей переїхало до обласного центру з населених пунктів Харківської та ближніх областей, де наразі ведуться активні бойові дії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Засновник проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков звернувся в Харківську обласну військову адміністрацію з пропозицією перенесення погруддя Пушкіну до одного з міських музеїв. На що в ОВА відповіли, що не можуть цього зробити. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на допис Вадима Позднякова у Фейсбуці.

Так, активіст повідомив, що  "Харківська ОВА відмовилася підтримати звернення громадськості щодо підтримки демонтажу погруддя Пушкіну та перенесення його до музею у Харкові та порадила звернутися до Мінкульту".

Директор Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Едуард Павленко у відповіді зазначив, що вказаний пам’ятник О. С. Пушкіну є пам’яткою монументального мистецтва національного значення, яку забороняється зносити, змінювати, замінювати, переміщувати (переносити) на інші місця. Принаймні, це не в компетенції обласної влади.

У відповіді йдеться, що вносити пропозиції до Кабінету Міністрів України про будь-яке перенесення пам’ятки національного значення належить до повноважень Міністерства культури та інформаційної політики України. Тому у Департаменті рекомендували Вадиму Позднякову звернутися до Мінкульту. "Звернення до Мінкульту буде. А ось позиція дуже неприємна", – зазначив активіст.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися