Графіки погодинних відключень на Харківщині тимчасово скасували

Для підтримки стабільної роботи енергосистеми віялових відключень недостатньо.

Операторам розподільчих мереж (обленерго) відсьогодні, з 11:00 надали обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Це пояснюють тим, що графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо.

Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

"Це дає можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів", – йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Щоб забезпечити харків'ян теплом у разі виникнення аварійних ситуацій, влада міста готує декілька типів пунктів обігріву. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов ефірі національного телемарафону інформують "Коментарі. Харків".

За його словами перший тип пунктів обігріву - великі об'єкти - школи та станції метрополітену. Школи, будуть пристосовані для більш тривалого перебування людей. Сьогодні Ігор Терехов представлятиме один із таких проєктів великого пункту обігріву. На станціях метрополітену також облаштують необхідні умови для обігріву людей.

Мер міста зазначив, що у перші дні війни понад 150 тисяч харків'ян використовували станції метрополітену як укриття. Планують використати ці площі і взимку.  Також пункти обігріву облаштують у безпечних зупинках, у мікрорайонах розмістять невеликі пункти - намети та будиночки.  

Усі перелічені пункти обігріву будуть оснащені генераторами, тепловими гарматами, а також джерелами електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. Крім того, за потреби буде організована видача гарячого харчування. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися