Що відомо про роботу Єдиного координаційного гуманітарного центру

Єдиний координаційний гуманітарний центр почав роботу 17 вересня

Створення Центру дозволяє рівномірно розподілити волонтерську допомогу жителям деокупованих громад Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що наразі волонтери працюють за різними напрямками. Серед них і підготовка пошкоджених будинків до зими, і надання продуктів харчування, засобів гігієни, теплого одягу, дитячого харчування, і надання медичних препаратів та послуг.

У Центрі акумулюють дані та координують діяльність волонтерів. Станом на початок листопада з Центром співпрацюють понад 120 волонтерських організацій та благодійних фондів, які діють на деокупованих територіях Харківської області. 

Голова Єдиного координаційного гуманітарного центру Євген Коляда повідомила, що робота Центру дозволяє не задвоювати зусилля фондів. Також для покращення роботи створюються районні центри гуманітарної допомоги. 

Наразі головний акцент роблять на забезпеченні жителів побутовою хімією та засобами особистої гігієни. Також очікується велика партія будматеріалів, щоб допомогти мешканцям підготуватися до зими. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суботу, 30 жовтня до Харкова надійшов гуманітарний вантаж від німецької організації IsraAID Germany. Харкову передали дві повністю укомплектовані пожежні машини, медичне обладнання, медикаменти, таблетки для знезараження води, теплий одяг та ковдри. Вантаж зустрів перший заступник Харківського міського голови Олександр Нова. Він зазначив, що отриманий спецтранспорт стане у пригоді харківським рятувальникам, завдяки яким вже збережено чимало об’єктів інфраструктури міста, та головне - тисячі життів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися