18-річний мешканець Харківщини вирішив зробити кар’єру в «народній міліції»

Вирішується питання про взяття під варту молодого зрадника.

Хлопець з Борової Харківської області під час окупації селища міського типу вирішив піти на службу до російських загарбників. Тепер на нього чекає суд.

За інформацією начальника Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова, на посаду "народного міліціонера" 18-річний Олександр добровільно погодився приблизно через місяць після окупації.

Аби догодити окупантам, колаборант патрулював місто, затримував осіб та доставляв їх до новоствореного правоохоронного органу — "народної міліції". 

Наразі вже українські правоохоронці затримали хлопця, йому повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Також прокурорами окружної прокуратури ініційовано перед судом питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

За добу з 3 на 4 листопада російські окупанти наносили удари по містам та селам  Куп’янського, Ізюмського і Чугуївського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Через обстріли у м. Куп’янськ загорілася прибудова до житлового будинку. Після обстрілу об 11 годині в Куп’янську виникла пожежа на даху адмінбудівлі фермерського господарства. Близько опівночі в Савинській громаді Ізюмського району окупанти влучили в приватний будинок. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Сьогодні, близько 4 години ранку, в Чугуєві зафіксували чотири влучання на відкритій території, також без жертв.

Сапери ДСНС за добу на Харківщині ліквідували 471 вибухонебезпечний предмет. Ти не менш, мінна небезпека в області залишається: вчора в Ізюмі на міні підірвався 69-річний чоловік, із травмами середньої тяжкості його госпіталізували до лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися