На Харківщині СБУ затримала депутата, який вивозив до РФ українське зерно

Чиновник працював на загарбників, а потім зухвало залишився в районі.

На Харківщині викрили місцевого мешканця, що співпрацював з загарбниками. Зрадником виявився депутат Курилівської сільської ради Куп’янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули.

У чоловіка у власності знаходиться декілька сільгосппідприємств і під час захоплення рашистами частини обслаті, він одним із перших почав співпрацювати з ворогами. Посадовець запропонував окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України.

Для цього він "перереєстрував" агробізнес в місцевій окупаційній адміністрації, щоб сплачувати податки до бюджету РФ.

При цьому, основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться – реалізовувати на території країни-агресора.

Крім того, зловмисник надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв паливо для її заправки.

Після деокупації району, депутат залишився у селищі і сподівався уникнути покарання. Однак співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Розслідування проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Хлопець з Борової Харківської області під час окупації селища міського типу вирішив піти на службу до російських загарбників. Тепер на нього чекає суд.

За інформацією начальника Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова, на посаду "народного міліціонера" 18-річний Олександр добровільно погодився приблизно через місяць після окупації.

Аби догодити окупантам, колаборант патрулював місто, затримував осіб та доставляв їх до новоствореного правоохоронного органу — "народної міліції". 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися