На Харківщині зібрали майже півтора мільйону тонн врожаю

Зараз пізні зернові культури збирають аграрії Богодухівського, Красноградського, Лозівського, Харківського та Чугуївського районів.

Вже оброблено 78% площі збирання, зібрано 1 млн 443,4 тис. тонн зернових і зернобобових культур. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Зокрема, фермери продовжують збирати технічні сорти зернових культур. Вже зібрано 231,8 тис. тонн соняшника та 25,4 тис. тонн сої.

За прогнозами, цього сезону планують зібрати 2,2 мільйона тонн зернових і зернобобових культур. Це має задовольнити внутрішні потреби Харківщини і частково забезпечити запит на експорт.

Триває посівна компанія під врожай 2023 року. Цього сезону засіють озимі на площі 232,8 тисячі гектарів.

"Дякуємо всім аграріям Харківщини, які попри бойові дії працюють на полях та забезпечують область врожаєм!", - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині СБУ затримала депутата, який вивозив до РФ українське зерно. Чиновник працював на загарбників, а потім зухвало залишився в районі.

На Харківщині викрили місцевого мешканця, що співпрацював з загарбниками. Зрадником виявився депутат Курилівської сільської ради Куп’янського району.

У чоловіка у власності знаходиться декілька сільгосппідприємств і під час захоплення рашистами частини області, він одним із перших почав співпрацювати з ворогами. Посадовець запропонував окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України.

Для цього він "перереєстрував" агробізнес в місцевій окупаційній адміністрації, щоб сплачувати податки до бюджету РФ. При цьому, основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться – реалізовувати на території країни-агресора.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися