Коли вимикатимуть світло у Харкові та області 6 листопада

У НЕК “Укренерго” розповіли, які графіки вимкнення електроенергії застосовуються на Харківщині 6 листопада

Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” надав операторам розподільчих мереж обсяги для зменшення електропостачання. У Харківській області 6 листопада будуть застосовувати графіки погодинних відключень (ГПВ).  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

У компанії розповіли, що інформацію про час дії графіків погодинних відключень в області чи місті можна знайти на сайті, в особистому кабінеті, або в соціальних мережах обленерго. На сайті АТ “Харківобленерго” опублікований погодинний графік відключення електроенергії на 6 листопада.

Тимчасове обмеження електропостачання необхідні - такі кроки допомагають  зменшити навантаження на мережі. Також відключення забезпечують стале балансування енергосистеми та допомагають уникнути аварійних ситуацій після атаки російських військових на українські електромережі.

У НЕК “Укренерго” розповіли, що фахівці цілодобово проводять ремонтні роботи та відновлення пошкоджених електромереж.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 5 листопада, вранці країна почала споживати електроенергії більше, ніж у робочі дні – четвер та п’ятницю. Через це графіків погодинних відключень для підтримки нормальної роботи енергосистеми було недостатньо. Таким чином  обленерго отримали обсяги для відключення електроенергії всіх категорій споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській,  Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися