У Харкові та області діятиме новий графік відключення світла

Жителям Харкова та області радять готуватися до аварійних відключень електропостачання

У Харківській області з 6:00 і до кінця доби 7 листопада будуть застосовувати графіки планових відключень світла. Такою буде енергетична ситуація і в деяких інших областях України - Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській,  Полтавській та в м. Київ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

У Харкові та області з 7 листопада діє оновлений графік погодинних відключень світла. Ознайомитися з планом тимчасового припинення електропостачання можна за посиланням

У компанії повідомили, що ніхто не обирав області, жителі яких будуть без світла. Застосування планових відключень є наслідком руйнувань енергетичної інфраструктури після ворожих обстрілів. На об’єднану енергосистему України було вчинено декілька масованих ракетних атак 10-го, 11-го, 17-го, 22 жовтня та 2 листопада.

В “Укренерго” попередили, що будуть діяти й аварійні відключення в окремих областях. Світло будуть виключати поза графіком, якщо дефіцит електроенергії буде більшим, ніж закладено в плани. У випадку застосування аварійних відключень світло може зникати раніше від вказаного у графіку, а обмеження постачання електроенергії тривати довше.

У компанії нагадали, що заощадливе використання електроенергії допоможе знизити навантаження на енергосистему, витримати баланс та уникнути аварійних ситуацій. І запевнили, що енергетики роблять усе можливе, щоб налагодити сталу роботу енергетичної системи України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області минулої доби, 6 листопада, застосовували графіки погодинних відключень світла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися