Подробиці розстрілу авто на Харківщині (ФОТО)

У квітні жителі Ізюмського району намагалися евакуюватися з окупованої території

Прокурори встановили жертву трагедії, яка сталася на Харківщині у квітні. Тоді російській військові впритул розстріляли мирних громадян, які намагалися евакуюватися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За попередньою версією слідства, мешканці села Співаківка Ізюмського району 16 квітня на трьох автівках намагались евакуюватись із зони бойових дій. Одне авто проїхало, два інші російські окупанти при виїзді із села розстріляли впритул. Попередньо, загарбники обстріляли цивільне авто з автоматичної вогнепальної зброї, застосовували автомати та кулемети.

picture

У неділю, 6 листопада, ексгумували труп 37-річного чоловіка, який був водієм в одній з автівок. При першому огляді експерти виявили чотири кульових поранення: три в спину та ще одне — в область тазу. Наразі тіло загиблого чоловіка направили для проведення судово-медичної експертизи.

picture

У прокуратурі повідомили, що чотирьом людям вдалося врятуватися - їх знайшли мешканці села та надали необхідну медичну допомогу. 

pictureНаразі тривають роботи зі встановлення всіх жертв чергового злочину російських окупантів. 

У прокуратурі зазначили, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у неділю, 6 листопада, у результаті ворожого обстрілу протитанковий снаряд влучив в автомобіль 45-річного мешканця Куп'янського району. Чоловік їхав додому. Він отримав поранення та був доставлений до лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися