Харків'яни можуть менше платити за опалення: що потрібно зробити?

Менше витрачати на тепло можна, якщо вжити деякі заходи.

Як знизити суми у рахунках за опалення, порадили у Харківській обласній військовій адміністрації, повідомляють "Коментарі. Харків".

Для того, щоб вам доводилося менше платити за опалення, необхідно провести всі енергозберігаючі заходи в квартирі або будинку. Перш за все потрібно потурбуватися про комплексне утеплення вашого будинку.

Декілька порад, як менше витрачати на тепло:

- зменшіть температуру опалення (якщо можна регулювати опалення, підтримуйте температуру у приміщенні трохи більше 18°C);

- вибирайте ощадні засоби обігріву (використовуйте кондиціонер у режимі обігріву замість газового опалення, якщо на вулиці вище 0°C);

- підготуйте вікна (відрегулюйте фурнітуру вікон, щоб вони щільно закривалися та не було протягу тощо);

- подбайте про утеплення дверей (утеплюйте ущільнювачем вхідні двері по периметру стулок, якщо маєте подвійні вхідні двері, закривайте обидві);

- зменшіть тепловтрати (тримайте відкритими батареї: відсуньте меблі, підніміть штори, зніміть декоративні панелі тощо);

- дбайте про тепло в під'їзді та вдома.

XW1erJQ8h6VFmXmShsploqfKM.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян із проханням підготуватися до надзвичайних ситуацій, які можуть бути спровоковані обстрілами з боку держави-агресора. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію мера міста.

Ігор Терехов зазначив, що через тиждень після руйнівного обстрілу, яким росіяни завдали великих збитків енергетичній інфраструктурі країни, і зокрема Харкова, комунальникам та енергетикам вдалося зробити багато. Зменшили витрати електроенергії на комунальних підприємствах міста, оптимізували транспортну систему.

У метро потяги стали ходити зі збільшеним інтервалом, завдяки чому у Харкові вдалося знизити витрати електроспоживання. Міський голова зазначив, що цинічність росіян полягає в тому, що вони б'ють по об'єктах інфраструктури, залишаючи українців без світла, води і тепла.

Мер міста звернувся до мешканців Харкова, щоб вони були максимально підготовленими до того, що може бути енергоресурсів якийсь час.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися