Що відомо про відключення світла у Харкові та області

Споживачів просять обмежувати використання потужних електроприладів

У середу, 9 листопада, у Харкові та області застосовують графіки погодинних планових відключень електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. Крім Харківської області максимум стабілізаційних заходів Диспетчерський центр спрогнозував у Києві та інших областях.

Впровадження аварійних обмежень споживання у Харкові та області не передбачалося.

У компанії зазначили, що обмеження споживачів дозволяють знизити рівень навантаження на мережі, забезпечити балансування системи та уникнути додаткових аварій. Енергетики звернулися до споживачів з проханням - допомогти фахівцям тримати баланс в енергосистемі. Для цього потрібно обмежити використання потужних електроприладів впродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок та середу, 8-9 листопада буде проведено ремонтні роботи на високовольтних лініях електропередачі.

Для безпечного виконання невідкладного ремонту з 8.00 до 16.00 буде припинено електропостачання споживачам Холодногірського району м. Харкова. Буде знеструмлено:

  • вул. Холодногірська,

  • вулиці, прилеглі до станції метро "Холодна гора", 

  • мікрорайон "Новий побут".

У компанії перепросили споживачів за тимчасові незручності.

А міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян із проханням підготуватися до надзвичайних ситуацій, які можуть бути спровоковані обстрілами з боку держави-агресора. Ігор Терехов зазначив, що минув тиждень після жахливого обстрілу, яким російські агресори завдали великих збитків енергетичній інфраструктурі країни, і зокрема Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися