У Харкові сховали і Гоголя: чи планують демонтувати? (ФОТО)

За аналогією з погруддям Пушкіна від «вандалів» сховали і пам’ятник Миколі Гоголю.

Фото обкладеного мішками з піском пам’ятника Гоголю в Харкові опублікувало "Суспільне". Комунальники, які проводили цю роботу повідомили, що демонтувати пам’ятник поки не планується.

Пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну демонтували учора, його поки що відправили на зберігання, щоб убезпечити національну пам’ятку від місцевих мешканців, які проти того, щоб у місті залишалося хоч щось, пов’язане із Росією.

За таким принципом закрили мішками з піском і пам’ятник письменнику Миколі Гоголю, який теж вважається російським діячем. Але стосовно його приналежності до Росії суперечки йдуть і досі, тому що Гоголь народився в Україні, на Полтавщині, а його творчість теж пронизана українською культурою.

До речі, про те, щоб зносити пам’ятник Гоголю, ніде не обговорювалося, тому, можливо, Миколу Васильовича просто залишать на своєму місці, як "видатного українського письменника".

picture

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Окупанти на Харківщині намагалися "привласнити" собі Кобзаря: прокуратура знайшла агітаційні плакати. Рашисти "приписали" Тараса Шевченка до російських діячів культури.

Пропагандистські плакати надрукували російські загарбники для закладів освіти раніше окупованих територій Харківської області. Тепер правоохоронці знаходять докази неосвіченості окупантів у звільнених населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, прокурори Куп’янської окружної прокуратури спільно зі слідчими поліції вилучили агітаційні плакати, на яких український Кобзар зображений серед діячів Росії. 27 жовтня у с. Глушківка Куп‘янського району у ліцеї правоохоронці знайшли російські підручники, накази, датовані періодом окупації, а у кабінеті директора — російський прапор.

Крім того, знайдено низку агітаційних плакатів із зображенням російських письменників різних часів. Пропаганда РФ серед російських діячів "приписала" собі і українського поета Тараса Шевченка. На російськомовному плакаті портрет Кобзаря з написом "Дневник вёл на русском языке".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися