Діти, які отримали поранення від вибуху боєприпасу в Харкові, поступили у лікарню у «вкрай тяжкому стані» (ОНОВЛЕНО)

Двоє хлопців 12 та 14 років натрапили на боєприпас на Північній Салтівці.

Двоє підлітків на Північній Салтівці у Харкові отримали поранення внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДСНС України.

11 листопада близько 11:30 у м. Харків по вул. Бучми (Північна Салтівка) під час прогулянки на відкритій місцевості двоє підлітків 12-ти та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмету.

Рятувальники, що прибули на місце події допомагали медикам зупинити кровотечу та транспортували потерпілих до карети швидкої.

За попередніми даними спрацював касетний боєприпас. Наразі на місці події працюють експертні служби та піротехніки ДСНС. Обставини надзвичайної події з'ясовують фахівці.

ОНОВЛЕНО: Діти, яких сьогодні було поранено в наслідок вибуху касетного боєприпаси у Харкові, знаходяться в лікарні. Їх стан "вкрай тяжкий". Про це повідомив "Суспільному" в.о. директора лікарні Олексій Савво.

Двох підлітків, які отримали поранення внаслідок вибуху боєприпасу у Харкові вдень 11 листопада, оперують. До лікарні вони надійшли у "вкрай тяжкому стані".

"Проводиться оперативне втручання. Після нього діти будуть переведені до відділення реанімації. Медична допомога надається у повному обсязі", — сказав Савво.

У хлопців мінно-вибухові травми. За словами Савво, прогнози щодо термінів одужання дітей давати передчасно.

Рятувальники застерігають: Харківська область, зокрема і сам Харків, де велися бойові дії, забруднена мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Попри те, що сапери щодня проводять колосальну роботу з розмінування, мінна небезпека лишається вкрай високою.

Дотримуйтесь правил:

- пересувайтесь дорогами, тротуарами та твердими поверхнями;

- не наближайтеся та не чіпайте вибухонебезпечні предмети;

- не ходіть у ліс, на поля та водойми;

- не підходьте до розбитої техніки та пошкоджених будівель;

- батьки, проведіть роз'яснювальну роботу з дітьми щодо небезпеки боєприпасів;

- побачили вибухонебезпечний або підозрілий предмет дзвоніть "101".

picture

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Жителі Харкова та області можуть дізнатися про замінування у смартфоні. Рятувальники відновили карту вибухонебезпечних зон.

 Завдяки мобільному додатку " MineFree " українці можуть повідомити рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС), у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, а також можна переглянути на карті певні території, де є можливе забруднення вибухонебезпечними предметами.

Також у додатку є можливість почитати довідник ДСНС, що містить відомі вибухонебезпечні предмети. Якщо Ви наблизитесь до небезпечного предмета, який вже попередньо ідентифікований піротехніками ДСНС, програма "MineFree" автоматично надішле Вам текстове повідомлення з попередженням про небезпеку, а також телефон видасть вібрацію та відповідний сигнал. Зараз же вийшли оновлення до програми, де оновлено карти вибухонебезпечних зон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися