Що потрібно робити на деокупованих територіях у першу чергу: Олег Синєгубов

На тлі подій, які відбуваються на Херсонщині, Олег Синєгубов розповів про досвід відновлення нормальних умов життя на деокупованих територіях

Першочерговими кроками на звільнених від окупантів територіях є налагодження плідної співпраці з Нацполіцією. Про це розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Представники Нацполіції проводять перепис населення та з'ясовують потреби жителів. Другим важливим кроком є відновлення діяльності органів державної влади. Приміром, створення військових адміністрацій, до яких будуть звертатися люди у разі потреби. Військові адміністрації також координують відбудову в усіх сферах.

За словами Олега Синєгубова, на першому місці у питанні відновлення області після деокупації стоїть забезпечення населення постачанням електроенергії, оскільки від цього залежить надання послуг водо-, газо- і теплопостачання.

При цьому є суттєве обмеження виконання ремонтних та відновлювальних робіт -- це необхідність проведення розмінування територій. Керівник ХОВА зазначив, що на досвіді Харківщини можна побачити, як щільно замінована територія, де довгий час велися бойові дії. 

Щодо ситуації на деокупованій Харківщині Олег Синєгубов розповів, що на звільнених від окупантів територіях регіону поновлюють надання медичних послуг. Допомагають мобільні пункти, адже деякі медичні установи та лікарні зруйновані російськими військовими.

На деокупованих територіях почали працювати пункти телемедицини. На базі авто швидкої меддопомоги лікарі проводять первинні огляди людей. Автівка забезпечена всім необхідним обладнанням -- є можливість зробити кардіограму чи поміряти тиск. Також жителі деокупованих територій у таких мобільних медичних пунктах можуть отримати консультацію сімейного лікаря чи спеціалізованого фахівця. Отож, немає потреби їхати за рецептом чи консультацією до обласного центру.

.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці АТ "Харківміськгаз" разом з колегами з АТ "Київоблгаз" та АТ "Харківгаз" за допомогою мобільної лабораторії обстежили понад 350 кілометрів газопроводів міста Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися