Мешканцям Харківської області буде важко пережити зиму – Верещук

Ірина Верещук закликала громадян виїжджати з небезпечних районів

Віцепрем’єрка Ірина Верещук розповіла, що загрожує жителям деокупованих територій. За її словами, ворог може мститися мирним мешканцям. До такої тактики окупанти вдавалися уже неодноразово, під час попередніх звільнень українських населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Очільниця відомства закликала громадян виїжджати з небезпечних районів, зазначивши, що евакуація із деокупованих територій триває. 

За її словами, в уряді, розуміють, що “мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму”. Тому пропонують особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним виїхати з регіонів. Верещук наголосила, що звільнення триває потужно, тож ворог може помститися мирним громадянам за те, що вони не сприйняли окупантів.

Верещук наголосила на необхідності “залишатися всім при холодному розумі й берегти себе”. Щодо евакуації, то, за її словами, є всі можливості, щоб люди перезимували у більш безпечних регіонах. 

При розміщенні вимушених переселенців розраховують на модульні містечка, програму “Прихисток”. Також, за словами Ірини Верещук, є 5670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно збільшується. “Загалом ОВА мають змогу прийняти на зиму близько 400 тисяч людей, якщо буде потрібно. Ми над цим зараз працюємо”, – підсумувала очільниця міністерства.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, кому потрібно повторно направити заяви на отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися