На Харківщині відкрили міст, який передала Чехія (ФОТО)

Тимчасовий міст встановили у деокупованій Балаклії

Відновлення транспортного сполучення у Балаклії було надзвичайно важливим - новий міст з’єднав житлові масиви з інфраструктурою міста. Також відновлена переправа спростила логістику доставки жителям населеного пункту медикаментів, гуманітарної допомоги та товарів першої необхідності.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

36-метровий двоповерховий двостінний армований мостовий настил з консольним та пішохідним мостом Харківщині передали чеські партнери. Дана конструкція витримує навантаження до 40 тонн. Рух автомобілів по мосту організовано в реверсному режимі, змонтовано пішохідну доріжку та встановлено відповідні дорожні знаки.

У Міністерстві інфраструктури України розповіли, що цей міст змонтували поруч з пошкодженою штучною спорудою. Конструкцію встановили протягом одного місяця після звільнення Балаклії. Міст облаштували на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія.

Загалом Укравтодор отримав 4 металеві конструкції від Адміністрації державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Для Харківщини виділили два мости, над монтажем другого ще працюють.

У Харківській ОВА нагадали, що в області внаслідок російської збройної агресії РФ зруйновано 25 штучних споруд. Зокрема, дорожники відновили рух уже на 10 переправах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що повноцінний рух відновлено у місті Ізюм через річку Сіверський Донець. Тимчасова переправа функціонує поруч зі зруйнованим мостом на трасі М-03 Київ – Харків. Траса є одним з важливих логістичних маршрутів. Вона дозволяє відновити життєдіяльність на звільнених територіях.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися