Яка ситуація з опаленням та електропостачанням у Харківській області

На Харківщині опалювальний сезон розпочали на 93%

На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи з відновлення постачання споживачам газу, світла та опалення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Очільник ХОВА зазначив, що в більшій частині області підготовка до опалювального сезону триває, попри обстріли та пошкодження теплових мереж. За його словами, опалювальний сезон розпочали на 93%, в області уже працює 493 котельні

Ситуація з електроенергією в області залишається складною, проте контрольованою. У результаті ворожих обстрілів пошкоджено електромережі та генеруючі потужності. Спеціалісти виконують ремонтні роботи у режимі 24/7. Щоб стабілізувати енергосистему в регіоні застосовують планові відключення електроенергії. Обмеження розподілені на 12 черг, світло вимикають приблизно на 3 години.

“При цьому робиться все, щоб уникати незапланованих аварійних відключень. Але повністю виключити такі відключення поки ще немає можливості”, – наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області у період з 21 по 27 листопада діятиме оновлений графік погодинних обмежень електроенергії. Відомо, що наступного тижня постачання електроенергії обмежуватимуть по три години на добу. Наприклад, тим, хто цього тижня був без світла з 12:00 до 15:00, наступного тижня електроенергію вимкнуть з 13:00 до 16:00. Ознайомитися з оновленим графіком вимкнення світла можна за посиланням.  Щоб знайти в графіку потрібну адресу, потрібно затиснути Ctrl+F на клавіатурі, після цього у верхньому правому куті зʼявиться пошуковий рядок.



Андрей

21 листопада 2022, 08:34

На 21.11.2022 года в поселке Слобожанский Чугуевского района отопление отсутствует от слова "совсем". Слобожанский - поселок энергетиков при Змиевской ТЭС и отапливается от ТЭС, которая в настоящее время стоит из-за повреждений, нанесенных ракетными обстрелами российских "освободителей". Население поселка - 17 тысяч человек, которые находятся в квартирах с температурой не выше 14 градусов при температуре на улице выше нуля. Однако руководство Слобожанской громады не предпринимает никаких действий, направленных на то, чтобы начать отопительный сезон ( например смонтировать несколько мини котельных), учитывая, что ТЭС очевидно работать в этом году не сможет. Вместо этого закупают и садят деревья - очень своевременно и актуально!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися