У Харківській області видають дрова: хто може отримати

Перелік категорій, які отримають безкоштовну деревину для опалення.

На територіях Харківської області, які прилеглі до зони проведення бойових дій, почали видавати безкоштовну деревину для опалення. Дрова отримують домогосподарства, де проживають родини пільгових категорій. Зокрема почалася видача дров у Коломацькій територіальній громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію селищної ради.

Так, у смт Коломак продовжують збирати документи для видачі паливної деревини пільговим домогосподарствам.

Надати документи мають мешканці домогосподарств, в яких проживають:

- одиноко проживаючі особи/подружжя похилого віку;

- сім'ї, до складу яких входять особи з інвалідністю I групи;

- сім'ї, до складу яких входять діти з інвалідністю підгрупи "А";

- сім'ї, у яких виховується троє та більше дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- одинокі батько чи мати, які мають на вихованні дітей віком до 14 років;

- сім’ї, до складу яких входять лише непрацездатні особи (діти, пенсіонери, особи з інвалідністю);

- сім’ї, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Для оформлення заяви на отримання паливної деревини зазначеним вище категоріям осіб, потрібно звернутися до секретаря Коломацької селищної ради, за адресою смт. Коломак вул. Гетьмана І. Мазепи, 4А з наступними документами:

- паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщеної особи);

- документ, що підтверджує повноваження законного представника;

- реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

- документу, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу ( довідка МСЕК, посвідка багатодітної сім’ї, свідоцтва про народження дітей);

- документу, що підтверджує факт приналежності заявника до відповідного домогосподарства, ( якщо особа проживає не за місцем реєстрації, то факт проживання підтверджується актом депутата селищної ради);

- документ про право власності на домогосподарство;

-технічний паспорт на домогосподарство.

При визначенні домогосподарств, які потребують забезпечення паливною деревиною будуть враховуватись виключно ті домогосподарства, які не забезпечені іншими системами опалення, окрім дров’яної, як такі що:

1) не отримували безкоштовно допомогу (від благодійних, релігійних організацій тощо) у вигляді деревини паливної;

2) особи, які на час початку опалювального періоду не користувалися (або не користуються) субсидією для відшкодування витрат на оплату житло-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Прийшла в гості та отримала смертельне поранення: поліція Харкова розслідує обставини. Ножове поранення стало смертельним для 61-річної жінки.

Слідчі Харкова розслідують обставини вбивства, що трапилося 19 листопада. На жінку під час застілля напав раніше судимий за вбивство чоловік. Через отримані травми потерпіла померла. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Так, перед вбивством увечері у гостях за столом знаходився і 38-річний раніше судимий мешканець міста Мерефа, і 61-річна жінка. Під час застілля між ними виникла сварка, чоловік схопив ніж зі столу та вдарив свою знайому. Від отриманих травм жінка померла на місці.

Учора ввечері харків’яни чули вибухи: обстріл зруйнував житловий будинок. Росіяни обстріляли мирних мешканців з РСЗВ. Учора ввечері мешканці Харкова та області чули потужні вибухи. Близько 20:50 спостерігачі у місцевих телеграм-каналах писали про вильоти ракет з російського Бєлгороду та про "прильоти" в області. Вже о 21:00 начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов написав про постраждалих.

Крім того, залишається високою мінна небезпека. У с. Пришиб, що в Ізюмському районі, підірвався на міні 50-річний чоловік. На жаль, загинув на місці. За добу піротехніки в області ліквідували 122 вибухонебезпечних предметів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися