Стала "головою" села та роздавала гуманітарну допомогу РФ: як покарають жінку

"Голова" села наказувала підлеглим формувати списки окремих категорій громадян, які проживають у населеному пункті

В Ізюмському районі Харківської області слідчі 23 листопада повідомили жінці про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Відомо, що 31-річна жителька району добровільно взяла участь в організації та проведені незаконних виборів, у результаті яких вона стала головою “Бригадировского сельского поселения”.

“Голова” контролювала та наказувала своїм працівникам формувати списки певних категорій громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території селища Липчанівка. У полі зору “чиновниці” були неповнолітні діти, особи з інвалідністю та громадяни віком від 80 років. 

Також жінка отримувала та роздавала мешканцям села гуманітарну допомогу РФ, одержувала в окупаційній адміністрації пальне для здійснення своїх повноважень. 

Серед інших злочинів зловмисниці - наруга над українським прапором. Відомо, що вона  на початку липня зухвало зірвала прапор України з будівлі клубу і кинула його на землю. Натомість на будівлю повісили прапор РФ. 

За даним фактами діяльності жінки слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Відповідно до статті Кримінального кодексу порушення закону карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Також, відповідно до статті, можлива заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Також додатковим покаранням може бути позбавлення майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виявили колаборанта, який під час тимчасової окупації співпрацював з ворогом та погодився обійняти посаду ”завідувача сектору ЖКГ”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися