Як виглядають “пункти незламності” в одному з районів Харкова (ФОТО)

У “пункти незламності” враховані всі умови, необхідні для перебування людей, та правила протипожежної безпеки

На базі закладів загальної середньої освіти Салтівського району, за дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова, створили 10 “пунктів незламності”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Такі ж пункти обігріву облаштували в укриттях житлових будинків. 

У районній адміністрації розповіли, що пункти обігріву забезпечили генераторами та буржуйками. Важливо - обладнання використовують  з  дотриманням правил протипожежної безпеки. Також у “пунктах незламності” облаштували місця для прийому їжі. Організували й місця для відпочинку, зокрема куточки для ігор та спортивних занять дітей. За потреби такі пункти працюватимуть цілодобово.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області запрацювали “пункти незламності”. Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов перевірив роботу одного з таких пунктів у Чугуївському районі. Тут можна зігрітися, випити гарячого чаю, зарядити гаджети.  Він наголосив, що енергетики порівняно швидко відновлюють постачання електроенергії. Тож жителі встигли скористатися не всіма пунктами. “Але продовжуємо працювати та цілодобово готові підтримувати нашу незламність", - зазначив Олег Синєгубов.

Окрім наявності електроенергії, у пункті має бути: тепло, вода, місця для відпочинку, аптечки, речі необхідні для мам та маленьких дітей. У перспективі усі пункти незламності об'єднають у мережу системами супутникового зв'язку Starlink. Переглянути карту розташування “пунктів незламності” у Харківській області можна за посиланням.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися