На Харківщині загинув дитячий письменник: що відомо

Крапку у пошуках Володимира Вакуленка поставила ДНК-експертиза

Український дитячий письменник та поет Володимир Вакуленко загинув у Харківській області від рук окупантів. Був похований в Ізюмі під номером 319. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на розслідування “Суспільного”.

Вакуленко зник у Капитолівці Харківської області в березні 2022 року. Батьки письменника розшукували його понад пів року. Після деокупації Ізюма в місті знайшли місце масового захоронення жертв російської агресії. У вересні там знайшли понад 400 тіл загиблих. Поховання проводила місцева ритуальна служба, яка й вела облік померлих та похованих. У ході розслідування виявили, що у журналі під номером 319 були наведені дані Володимира Вакуленка. 

Спочатку правоохоронці заперечували факт поховання письменника в цій могилі, однак пізніше було знайдене фото тіла під №319. Фото було зроблене перед похованням, на ньому були прострелені документи письменника. Також на руці є татуювання, схоже на те, що було у Вакуленка.

Однак крапку у розслідуванні та пошуках письменника поставила ДНК-експертиза, яка підтвердила, що тіло у могилі №319 це Володимир Вакуленко.

Володимир Вакуленко – автор понад десятка книжок, у том числі дитячих. Брав активну участь у Революції Гідності, був волонтером.

 У 2020 році випустив антологію білоруської поезії “Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!”. Активно друкувався в у журналах, часописах і альманахах. Виховував неповнолітнього сина з інвалідністю та майже ніколи з ним не розлучався. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у с. Кутузівка 15 листопада знайшли залишки тіла 35-річного місцевого мешканця. Чоловік загинув у результаті артилерійського обстрілу ЗС РФ. Трагедія сталася у квітні, чоловік загинув у власному будинку. Ворожий снаряд влучив прямо в будівлю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися