На Харківщині арештували депутатку однієї з місцевим рад: що відомо

Депутатка під час тимчасової окупації Харківської області співпрацювала з російськими загарбниками

На Харківщині депутатці Куп’янської міської ради (є депутаткою з 25 жовтня 2020 року) повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що жінка добровільно погодилась впроваджувати у місті освіту за російської системою. 4 липня вона обійняла посаду виконуючої обов’язки директора “Купянского регионального центра профессионального образования”. Цей “орган влади” створили представники окупаційної адміністрації.   

Депутатка видавала школярам російські підручники, а вчителів закликала співпрацювати з новою “владою”.

Відповідно до розпоряджень “нової влади” у закладі російська мова мала бути офіційною. Також планували провести набір учнів на новий навчальний рік за стандартами освіти Росії.  

Правоохоронці 25 листопада викрили жінку. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі Харківської області слідчі 23 листопада повідомили жінці про підозру в колабораційній діяльності. Відомо, що 31-річна жителька району добровільно взяла участь в організації та проведені незаконних виборів, у результаті яких вона стала головою “Бригадировского сельского поселения”. “Голова” контролювала та наказувала своїм працівникам формувати списки певних категорій громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території селища Липчанівка. У полі зору “чиновниці” були неповнолітні діти, особи з інвалідністю та громадяни віком від 80 років. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися