Ігор Терехов розповів про обстановку у Харкові: у жорсткому режимі економії

У Харкові діють графіки відключень електроенергії.

У Харкові економлять електроенергію майже на всьому, щоб більше подати електроенергії у житлові будинки. Про це в етері національного телемарафону "Єдині новини" повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Зараз є графік відключень, який діє у всіх дев’яти районах Харкова. Сьогодні дуже великі відключення в житлових будинках, наші комунальні підприємства в режимі жорсткої економії електроенергії знаходяться, ми економимо практично на всьому, щоб більше подати електроенергію у житлові будинки Харкова. Запропонували нашим підприємствам режим економії. Хочу сказати, що харків’яни дуже обережно використовують електроенергію, тому що ми всі розуміємо, що треба економити, щоб було стабільне електропостачання в усій країні", – розповів міський голова.

Також мер повідомив, що усі комунальні послуги у Харкові подаються у повному обсязі. Є опалення і вода.

"Що стосується подачі електроенергії, то зараз вона у віяловому графіці. Усі послуги надаються, електротранспорт ходить за розкладом, метрополітен працює у штатному режимі. Автобуси працюють, тому більш менш стабільна обстановка в Харкові", – додав Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У громаді Харківщини через відключення світла зупинились котельні

Аварійні відключення світла спричинили відключення опалення в місті та селах Харківщини.

Водозабезпечення поки працює.

У Харківській області аварійні відключення світла спричинили зупинку котелень. Так, без опалення залишилась Лозівська громада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міського голови Лозової Сергія Зеленського.

Голова громади повідомив, що сьогодні станом на 9 ранку через аварійне відключення електроенергії вісім котелень у Лозовій та чотири у старостинських округах без світла. Водозабезпечення міста поки працює.

"Готуємось підключати аварійне живлення, у разі тривалого знеструмлення. Якщо перевести комунальні підприємства повністю на генератори, необхідно на добу майже 10 тонн палива. Кожні стрибки напруги, на жаль, поступово виводять з ладу обладнання наших комунальних підприємств", – зазначив Сергій Зеленський.

В одній з громад Харківщини не буде світла невизначений термін. Це сталося через дефіцит в енергомережі.

У Первомайській міській громаді Лозівського району Харківської області відключать світло на невизначений термін. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міського голови Первомайського Миколи Бакшеєва.

Голова громади повідомив, що за інформацією Первомайського РЕМу, сьогодні, в наслідок дефіциту в енергомережі, буде знову застосовано аварійний графік відключень. Світло відключать найближчим часом та на невизначений термін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися