Роздавала пресу з пропагандою РФ та гуманітарну допомогу: чи покарають колаборантку

Жінка погодилася стати “представником” мікродільниці

Прокурори на Харківщині виявили чергову прихильницю “русского мира” і направили до суду обвинувальний акт щодо 46-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі розповіли, що у с. Іванівка місцева мешканка погодилась добровільно співпрацювати з російськими загарбниками. У приміщенні сільської ради жінка роздавала гуманітарну допомогу, а також поширювала серед мешканців села газети з пропагандою РФ. 

До того ж загарбники запропонували зловмисниці стати “представником” мікродільниці. Жінка погодилась і, користуючись “владними повноваженнями” збирала відомості про односельців та передавала інформацію окупантам.

Справу слухатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі Харківської області слідчі 23 листопада повідомили жінці про підозру в колабораційній діяльності. Відомо, що 31-річна жителька району добровільно взяла участь в організації та проведені незаконних виборів, у результаті яких вона стала головою “Бригадировского сельского поселения”. “Голова” контролювала та наказувала своїм працівникам формувати списки певних категорій громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території селища Липчанівка. У полі зору “чиновниці” були неповнолітні діти, особи з інвалідністю та громадяни віком від 80 років.

Також жінка отримувала та роздавала мешканцям села гуманітарну допомогу РФ, одержувала в окупаційній адміністрації пальне для здійснення своїх повноважень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися